Denizli Tabip Odası “Ilımlı İslam ve Bilim” adlı bir konferans düzenledi.Dini ilimlerden bihaber olup,sadece tıbbi ilimlere vakıf olan kişilerin dini konferans düzenlemesi ile mantık bağdaşır mı ?Hele hele dini konferanslarında ”Domuz etinin haramlığını tartışmalıyız.”diyecek kadar dini ilimlerden bi haber olan kişilerin böyle bir konferans düzenlemesine ne denmelidir ?
Kaç yıl eğitim alıyorlar ama hala işi ehline sormayı, öğrenememiş gibi hareketler sergiliyorlar.Doktorluk belgesi olmayan birinin kalp emeliyatı şöyle yapılmalı,zatüreye neden olan etkenlere şu madde de eklenmeli,dediğinde doktorlar hemen ” sen işine bak,herkes kendi alanında konuşsun.” demeyi biliyor ama kendileri her alanda konuşmaktan geri kalmıyor.Esasında bu konuda söylenecek çok şeyler var,haber sitelerinde gerekli cevaplar verildiği için biz işin dini boyutuna bakıyoruz :
DOMUZ ETİ HARAM MIDIR ?
Ayetten delil :
”Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı…”(Bakara : 173/Nahl :115)
“Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen… hayvanlar sizin için haram kılınmıştır” (el-Mâide, 5/3)
hadisten delil :
Câbir b. Abdillah’tan, Allah Rasûlünün Mekke’nin fethi yılında Mekke’de iken şöyle buyurduğu nakledilmiştir: “Şüphesiz Allah ve Rasûlü şarabın, ölü hayvan etinin, domuzun ve putların alım-satımını haram kılmıştır” (Buhârî, Büyü’, 112; Tecrîd-i Sarih Tercümesi VI, 537, 538)
Bilimden delil :
Domuz etinin insana zararlı olduğu tıp tarafından da ortaya konulmuştur. Doktor Glen Shepherd, Washington Post gazetesinin 31 Mayıs 1952 tarihli nüshasında yazdığı bir makalede bu konuda özetle şunları yazmıştır: “ABD ve Kanada’da yaşayan insanların 1/6’nin adalelerinde, trişinli domuz eti yedikleri için, trişin kurtları vardır. Bunların çoğunda hastalık arazı görülmez. Yavaş yavaş iyileşir, bazıları da ölür. Bir kısmının sol tarafı felç olur. Hepsi de dikkatsizce domuz eti yemişlerdir. Bu hastalığın bağışıklık ve tedavisi yoktur. Ne antibiyotikler, ne de diğer ilaç ve aşılar bu küçük ve öldürücü kurda tesir etmez. Tek çare bu mikrobun bulaşmasını önlemektir… Trişinlerin sebep olduğu hastalığın belirtileri elliden fazla hastalığın belirtilerine benzer. Etleri tuzlama ve tütsüleme gibi metotlar trişinleri öldürmez. Mezbaha kontrolleri de trişinli etleri teşhis için yeterli değildir.”
Bu konuda birçok araştırıcılar domuz eti yemeğe devam etmenin insandaki kıskançlık duygusunu zayıflattığını söylerler. Çünkü hayvanlar içinde dişisini kıskanmayan tek hayvan domuzdur. Diğer yandan beslendiği yerde her türlü pisliği yediği için, çevreye hoş olmayan bir koku yayar ve eti, proteindeki kimyevî maddeler bakımından düşük değerdedir. Domuz etinin trişin kurdundan temizlenmesi fennî bakımdan imkansız görülmüştür. Yeryüzünün hıfzısıhha otoritelerinden Prof. Hirş bunu açıkça belirtmiştir. (Bilimden delil,Şamil islam ansiklopedisinden alıntıdır.)
Sanırım şu iki videoya bakmamız gerekecek :