• İlahiyat Arapça Eğitim Seti
  • D.B.Meal Video Takip
  • Sanal-Medrese
  • İlahiyat Arapça Eğitim Seti
  • D.B.Meal Video Takip
  • Sanal-Medrese
KELAM
Browse:
  • Home
  • KELAM
  • KUR’AN’IN ALLAH’TAN GELDİĞİNİN AKLİ VE NAKLİ İSPATI

KUR’AN’IN ALLAH’TAN GELDİĞİNİN AKLİ VE NAKLİ İSPATI

by Admin in KELAM
‘’Eğer kulumuz (Muhammed)e indirdiğimizden şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi(ona benzer) bir sûre getirin. Allah’tan başka bütün şâhid (yardımcı)larınızı da çağırın; eğer doğru(haklı) iseniz (bunu yapın da görelim).’’(Bakara :23)
Biim,ispat-deneyden teşekkülse,islam dini sabit olma bakımından bilimsel bir dindir. Görüldüğü üzere kur’an kendi kendini akli bir metotla ispatlıyor.Şimdi şüphe içinde olanlar buyursun da kur’an benzeri bir süre yazsın.Şâyet buna güç yettiremiyorlarsa mantık dairesi içerisinde bulunanlar için inanmaktan başka seçenek kalmayacaktır.
Şimdi düşünelim, nice İslam düşmanları var ve onların bir kısmı bu kitabın her âyetinden haberdar çünkü araştırıp çürütme,eleştirme ve böylece insanları İslam dininden uzaklaştırma çabasındalar.O kişiler elbette ki bu âyetten de haberdarlar, peki neden bu âyeti çürütemiyorlar ??? Cami minarelerine kurşun sıkan zihniyet,dine karşı saygısızlıkta bulunup kınanma,düşman toplama yerine bu âyeti çürütmeyi başarabilseydi kimse kınayamazdı ve düşman yerine de dost kazanmış olmazlar mıydı ? aynı zamanda da islâmdan ayrılan bir yığın insan olmaz mıydı ? kurşun sıkmak yerine mantık dairesi içerisinde hareket etmek kendileri açısından başarı sağlardı ama âyeti çürütebilmenin imkansızlığını bildikleri için, çocuğuna karşı haksız olup da haksızlığa tahammül edemeyen kibirli babaların yaptığı gibi saldırganlaşıyorlar.Gören gözler için,onların bu hareketlerinin kendilerinin acizliğinin bir ispatı olduğunun farkına varmamak elde değildir.
Kur’an benzeri süre getirin’den maksat nedir ?
Esasen yazı ile vâr olan her kitap , yazı ve manadan ibarettir.bu durumda kur’an süreleri de yazı ve manadır. Yazı ve mana içeren bir süre yazmakla ‘’Onun gibi bir süre getirin’’ âyeti yerine getirilmiş oluNur mu ? elbette hayır çünkü yukarıda yazdığımız iki özellik kitapların sadece genel özelliklerindendir.Bir de özel özellikler vardır.
1-Kelime dizilişinin olağan üstü oluşu
2-Gramer’inin ustalığının insanları hayırete düşürmesi
3-Arap edebiyatı uzmanlarını bile şaşırtan edebi yönü
4-Gayb âlemi ve buradaki varlıklardan haber vermesi
5-Ahlak bilgisi ve eğitim yönü
6-Delile önem verip delil ile meydan okuması
7-Deneysel olup, çürütülemeyecek bilgiler sunması
8-Kendi çağındakilerinin bilmediklerini,geleceği içermesi
Kur’an(ilâhi mana ve dolaylı olarak yazı) gelecekten haber verdiğine göre ; kendisinin bulunduğu çağdaki insanların(hz.Peygamber de geleceğe dair bilgileri bu ilâhi manadan öğrenmiştir.Bir başka deyişle bu bilgiler kendisine ait değildir.) bu bilgiyi bilmiyor olması gerekir. bu durumda gelecekten haber verecek bir kitap yazmaya çalışan kendi çağında bilinmeyen ama ilerde bilinecek bir şey yazmalı ki kitaba ekleyeceği bilgiyi en azından kendisi bildiğine göre yaşanılan çağda bilinmemesi gerekir,kuralına uyulması imkansızlaşır bu durumda da gelecekten haber verebilecek bir kitap yazılabilmesi imkansızdır dolayısıyla benzer bir süre yazılabilmesi,icat edilebilmesi imkansızdır.
Kur’an’ın gelecekten haber verdiği, sözümüz ise yine deneye dayalıdır ; 1400 yıl önceden beri ‘’bu kitabın benzerini asla yazamayacaksınız.’’ Dediğine göre , gelecekten haber vermiş,geleceği biliyor olmadı mı ? öyleya hala benzeri yazılamadıysa ( yazıldı diyen ispatlamalıdır )ki yazılamadı, bu durumda geleceği bilmiş oldu ve deneye dayalı olarak karşıtlarını susturdu.
YAZAR : EfsuNKAR
AdminPost author

Merkez-i Delil

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

You must be logged in to post a comment.

Takvim

Şubat 2023
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
« May    

Add some widgets to this area!

Ulumulislam.com 2022 Sanal Medrese

WhatsApp ile görüşelim